Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování v jazyce Java III (KIN / PGJ3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PGJ3 - Programování v jazyce Java III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vlákna v programovacím jazyku Javaco jsou vláknamodel vláknavlastnosti vláken2. Vlákna v programovacím jazyku Javasynchronizace vlákenthread-save kolekceexekutory a synchronizátoryvlákna a použití komponent z knihovny javax.swing3. Distribuce aplikací a apletůsoubory JARJava Web Startuložení nastavení aplikací4. Distribuce aplikací a apletůapletyparametrizace apletůvyužití zvuků a obrázků v apletech5. Programování síťových aplikacísokety v jazyce Javapřipojení k servruvyužití URLConnection pro získání dat z webovského servru6. Java a XMLparsování XML dokumentůvalidace XML dokumentů7. Java a XMLpoužití SAX parsupoužití Stax parsruXSL transformace8. Pokročilé užití balíčku javax.swingpoužití komponenty typu JListpoužití komponenty typu JTable9. Pokročilé užití balíčku javax.swingpoužívání textových komponentpoužívání komponenty typu JTreeorganizéry pro komponenty10. Pokročilé užití balíčku java.awtJava 2D APIčtení a zápis souborů s obrázkytiskclipboard a drag and drop11. Internacionalizace aplikacímístní nastavenítextové soubory a znakové sadyresource bundles12. Bezpečnostclass loadersbezpečnostní manažerydigitální podpisyšifrování13. Programování databázových aplikacíJDBC drajvry a jejich typické použitíkonfigurace JDBCSQL příkazy14. Distribuované objektyRMI programovací modelparametry a návratové hodnoty ve vzdálených metodách

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu se naučí vybrané pokročilé techniky užitečné pro vývoj programů v jazyce Java, které zahrnují vývoj vícevláknových aplikací, distribuci aplikací a apletů, zpracování XML dokumentů, internacionalizaci aplikací a pokročilé využívání komponent z balíčků java.awt a javax.swing. Absolvent se rovněž naučí základy tvorby databázových a distribuovaných aplikací a porozumí bezpečnostnímu modelu v jazyce Java.

Literatura

Horstman, Cay, S., Cornell, G. Core Java 2 Volume I - Fundamentals Eight Edition. Prentice Hall PTR, 2008. Horstman, Cay, S., Cornell, G. Core Java 2 Volume II - Advanced Features Eight Edition. Prentice Hall PTR, 2008.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (80 %).Úspěšné zvládnutí dvou testů v průběhu semestru.Vypracování semestrálního projektu(ů).

Garant

RNDr. Jaroslav Icha

Vyučující

RNDr. Jaroslav IchaRNDr. Jaroslav Icha