Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Principy a využití multimédií (KIN / PVMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PVMA - Principy a využití multimédií, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod - multimedia, hypermedia, text, hypertext2. Bitová grafika3. Vektorová grafika4. 3D grafika a VR5. Audio - obecný zvuk6. Audio - strukturovaný zvuk (MIDI)7. Audio - analýza a syntéza řeči8. Video9. Tvorba multimédií10. Multimedia a Internet - streaming11. Multimedia a Internet - SMIL12. Multimédia a Internet - Web 2.013. Multimediální prezentace dat14. Multimediální komunikace

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu bude mít přehled o nástrojích a metodách zpracování a tvorby multimédií a to zejména v oblasti grafiky, zvuku a videa. V těchto oblastech bude též schopen samostatné práce.

Literatura

Luther-Arch, C. Authoring Interactive Multimedia. Academic Press, 1994. http://www.geofflawrence.com/photography_tutorials.htm. Holsenger, E. Jak pracují multimédia. Ziff-Davis Press, 1994. Žára, J. Moderní počítačová grafika. ComputerPress, 2005. ISBN 80-251-0454-0.Serba I., Staudek T. Vizualizace dat a grafická komunikační rozhraní, prezentace na konferenci DATAKON 04. 2004.

Požadavky

Vypracování všech krátkodobých úkolů (z týdne na týden).Vypracování seminární práce na zadané téma (min. 30b, max. 60b)Absolvování závěrečného testu (min.20b, max. 40b).Získání min. 60b celkem.

Garant

Ing. Jan Jára, Ph.D.