Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítače ve výuce a učení (KIN / PVUA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PVUA - Počítače ve výuce a učení, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- z historie využívání technických prostředků ve výuce- zavádění počítačů a internetu do škol- studování s počítačem- systém ICT ve škole (Rámcový vzdělávací program)- počítačem podporovaná výuka- počítačové výukové programy a jejich hodnocení- komponenty počítačové výuky (výukové objekty)- koncepce distančního vzdělávání- eLearning a příklady používání- tvorba vzdělávacích projektů v prostředí internetu- WebQuest- metadata a digitální knihovny výukových objektů

Získané způsobilosti

STUDENT ZÍSKÁ:- znalost historie používání technických prostředků ve výuce- schopnost vymezit používání počítačů a internetu v různých didaktických funkcích- schopnost orientovat se v současných trendech studování s počítačem ve školách- schopnost posoudit a hodnotit počítačové výukové programy- dovednost vytvořit výukové objekty a pracovat s nimi- znalost koncepce distančního vzdělávání- schopnost orientovat se a používat prostředí eLearningu- kompetence k integrování ICT v edukačním procesu.

Literatura

Brdička, B. Bloomova taxonomie v digitálním světě [online]. 2008 [cit. 2008-10-01]. Zlámalová, H. Distanční vzdělávání a eLearning : učební text pro distanční studium. Praha : Univerzita Jana Amose Komenského, 2008. http://www.ceskaskola.cz. http://www.spomocnik.cz. Bednaříková, I. Jak psát studijní text pro distanční vzdělávání. Ostrava : Ostravská univerzita, 2004. Malach, J. Kapitoly z andragogiky. Ostrava: Ostravská univerzita, 2002. Kapounová, J. Od programovaného učení k e-learningu : Sborník z konference. Ostrava : Ostravská univerzita, 2005. Mašek, J., Michalík, P., Vrbík, V. Otevřené technologie ve výuce. Plzeň : Západočeská univerzita, 2004. Průcha, J., Walterová, E., Mareš, J. Pedagogický slovník. Praha : Portál, 2003. Kapounová, J., Pavlíček, J. Počítače ve výuce a učení. Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. Brdička, B. Role Internetu ve vzdělávání. Praha: UK, 2003. Bertrand, Y. Soudobé teorie vzdělávání. Praha: Portál, 1998. ISBN 80-7178-216-5.Poláková, E. Úvod do technológie vzdelávania. Nitra: UKF, 1997.

Požadavky

- samostudium doporučených literárních pramenů- vypracování a prezentace dvou seminárních prací (výběr z témat):1. role informačních kompetencí2. posouzení počítačového výukového programu3. návrh výukového projektu4. využívání eLearningu v edukačním procesu- osobní konzultace včetně e mailové komunikace s vyučující

Garant

doc. RNDr. Jana Kapounová, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Jana Kapounová, CSc.doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.