Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programování v jazyku Python (KIN / PYTHA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / PYTHA - Programování v jazyku Python, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do programovacího jazyka Pythonstručná historie vzniku jazyka Python a perspektiva dalšího vývojedownload a instalace Pythonudokumentace a studijní zdroje v elektronické formě2. Stručná prezentace jazyka Pythonproměnné, operátory, typy, přiřazenípodmíněné příkazy a příkazy cyklufunkce, třídy, moduly3. Základy syntaxe Pythonuidentifikátory, přiřazovací příkazdoporučení o stylu psaní programůmanagement pamětiprvní programy v Pythonu4. Objekty v Pythonuatributy instancívestavěné typy, interní typyoperátory a funkce pro standardní typy5. Číslacelá číslačísla v pohyblivé čárcekomplexní číslaoperátory a vestavěné funkce6. Sekvence: řetězce, seznamy a n-ticeoperátory a vestavěné funkce pro řetězceoperátory a vestavěné funkce pro seznamyoperátory a vestavěné funkce pro n-tice7. Slovníky a množinyoperátory a vestavěné funkce pro slovníkyoperátory a vestavěné funkce pro množiny8. Podmíněné příkazy a příkazy cyklupodmíněný příkaz if elsepříkaz cyklu forpříkaz cyklu whileiterátory9. Soubory a vstup/výstupobjekty typu filevestavěné atributy a metody pro soubory10. Chyby a výjimkyvýjimky v Pythonudetekce a zpracování výjimek11. Funkce a funkcionální programování a modulyvolání funkcívytváření funkcí, formální argumentyfunkcionální programovánímodulyjmenné prostorybalíčky12. Objektově orientované programovánítřídytřídní a instanční atributykompozicedědičnostdelegování13. Síťové programovánísokety a síťové programováníinternetové protokolyelektronická pošta14. Programování webovských aplikacívytváření webovských klientůvytváření databázových aplikací

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu se naučí syntaxi programovacího jazyka Python a zvládne použití různých programovacích paradigmat při vývoji malých programů.

Literatura

Wesley, J., Chun. Core Python Programming. Prentice Hall, 2007. Lutz, Mark, Asher, David. Learning Python. O Reilly, 1999. Harms, Daryl, McDonald, Kenneth. Začínáme programovat v jazyce Python. Computer Press, 2003.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (80 %).Úspěšné zvládnutí dvou testů v průběhu semestru.Vypracování semestrálního projektu(ů).

Garant

RNDr. Jaroslav Icha

Vyučující

RNDr. Jaroslav Icha