Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika I (KIN / SIAK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / SIAK1 - Informatika I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem je zejména prohloubení středoškolských znalostí studentů z této oblasti výpočetní techniky.1. základy operačního systému (účel, nastavení, instalace aplikací a zařízení), správa souborů a složek, vyhledávání, práce se schránkou2. vyhledávání na internetu (informace různé povahy, formuláře, ukládání dat z Internetu), elektronická pošta + přílohy, bezpečnost3. textový editor - psaní a typografická pravidla při vytváření elektronického dokumentu,4. textový editor - vkládání objektů a polí do dokumentu, základní práce se styly, tabulátory, najít/nahradit, neviditelné znaky,5. textový editor - titulky, rejstříky a generování obsahu, seznamy a tabulky, záhlaví a zápatí, příprava k tisku6. tabulkový procesor - vytváření tabulek (psaní, kopírování z textového editoru), formát buňky (číslo), základní výpočty pomocí vzorců a funkcí, kopírování vzorců roztahováním,7. tabulkový procesor - grafy (vytváření z relevantních dat, typy grafu, vypovídací schopnost grafu), třídění dat8. grafika (vektorový a rastrový grafický editor) - příprava obrázků a úprava fotografií pro výukové potřeby.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl být schopen orientovat se v prostředí nadplatformního balíku kancelářských programů, vytvářet a editovat textové dokumenty, tabulky a grafy, efektivně propojovat dílčí činnosti mezi jednotlivými aplikacemi. Měl by získat povědomí o základech typografie při tvorbě vědecké práce a využívat moderních informačních kanálů.

Literatura

YOUNG, M.:. Mistrovství v Microsoft Office 2003. Praha: Computer Press, 2005. PECINOVSKÝ, J.:. Microsoft Excel 2007 : hotová řešení. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2008. 247 s. PECINOVSKÝ, J.:. Microsoft Office Word 2007 : hotová řešení. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2009. 232 s. LEIPERT, J. a kol.:. S počítačem do Evropy. Brno: Computer Press, 2007. KUBÁLEK, T., ŠVECOVÁ, L.:. Tabulkový program MS Excel. Praha: Oeconomica, 2006. KUBÁLEK, T., TOPOLOVÁ, I.:. Textový procesor MS Word. Praha: Oeconomica, 2006.

Požadavky

Praktický test.

Garant

Mgr. Václav ŠIMANDL

Vyučující

Mgr. Michala KotlasováMgr. Václav ŠIMANDL