Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika II (KIN / SIAK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / SIAK2 - Informatika II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Práce se sešitem (založení, otevření, uložení) Operace s oblastí buněk (označení, přemístění, kopírování, výběrové vkládání)2. Podmíněné formátování a podmínkové funkce3. Postup tvorby tabulek a grafů4. Náležitosti tabulek a jejich grafická úprava5. Možnosti prezentace, nástroje pro prezentaci6. Pravidla pro prezentace vědeckých výsledků7. Struktura a formátování prezentace8. Import dat do prezentace

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl být schopen orientovat se v prostředí nadplatformního balíku kancelářských programů určených pro, zpracování dat své výzkumné činnosti, tj. v prostředí tabulkového kalkulátoru. Měl by získat povědomí o možnostech prezentace získaných dat a výsledků vědecké činnosti.

Literatura

KRÁL, M.; MAGERA, Ivo:. Microsoft Office PowerPoint 2007 - Podrobná uživatelská příručka. Praha: Computer Press, 2007, 360 str. Young, M.:. Mistrovství v Microsoft Office 2003. Praha: Computer Press, 2005. KUBÁLEK, T., ŠVECOVÁ, L.:. Tabulkový program MS Excel. Praha: Oeconomica, 2006. PECINOVSKÝ, J.:. Microsoft Excel 2007 : hotová řešení. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2008. 247 s. ATKINSON, C.:. Působivé prezentace v PowerPointu 2007. [Překlad Jiřina Šetková]. Computer Press, 2008. 334 s. Přeloženo z angličtiny. LEIPERT, J. a kol.:. S počítačem do Evropy. Brno : Computer Press, 2007.

Požadavky

Vypracování závěrečného projektu zaměřeného na zpracování výzkumných v prostředí tabulkového kalkulátoru. Vytvoření prezentace získaných dat pomocí prezentačních nástrojů.

Garant

Mgr. Václav ŠIMANDL