Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika II (KIN / SINK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / SINK2 - Informatika II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Práce se sešitem (založení, otevření, uložení)2. Operace s oblastí buněk (označení, přemístění, kopírování, výběrové vkládání)3. Označení buněk splňujících podmínku4. Postup tvorby tabulek a grafů5. Náležitosti tabulek a jejich grafická úpravaa. Hlavní části tabulkyb. Hlavní části grafuc. Náležitosti seznamů6. Vkládání vzorců, adresace7. Vytvoření vazeb mezi buňkami8. Vkládání funkcí9. Vyhledání vhodné funkce10. Často používané funkcea. SUMA()b. KDYŽ()c. PRŮMĚR()d. MIN()e. MAX()f. ZAOKROUHLIT()g. ZAOKR.NAHORU()h. ODMOCNINA()11. Možnosti prezentace, nástroje pro prezentaci12. Pravidla pro prezentace vědeckých výsledků13. Struktura prezentace14. Import dat do prezentace15. Formátování prezentace

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu by měl být schopen orientovat se v prostředí nadplatformního balíku kancelářských programů určených pro, zpracování dat své výzkumné činnosti, tj. v prostředí tabulkového kalkulátoru. Měl by získat povědomí o možnostech prezentace získaných dat a výsledků vědecké činnosti.

Literatura

eAmos, MS Word, MS Excell, základy internetu. Renda, M. Internet CZ a Netscape Navigator. Grada, 1997. Microsoft Access - uživatelská příručka. Microsoft Corporation, 1997. Microsoft Excel - uživatelská příručka. Microsoft Corporation, 1997. Microsoft Word - uživatelská příručka. Microsoft Corporation, 1997. Windows NT Workstation - uživatelská příručka. Microsoft Corporation, 1997.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích. Vypracování závěrečného projektu zaměřeného na zpracování výzkumných v prostředí tabulkového kalkulátoru. Vytvoření prezentace získaných dat pomocí prezentačních nástrojů.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tomáš Dolanský, Ph.D.Mgr. Michala KotlasováPhDr. Milan Novák, Ph.D.Mgr. Václav ŠIMANDL