Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce s interaktivní tabulí (KIN / TAB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / TAB - Práce s interaktivní tabulí, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Interaktivní tabule, její ovládání, start a kalibrace.2. Aplikace Smart Notebook/Active Inspire, ovládání, zdroje aplikací na internetu (veskole.cz, rvp.cz, dumy.cz)3. Přizpůsobení hlavního menu a panelu nástrojů4. Editace textu - využití pera a gumy, vlastnosti pera, virtuální klávesnice5. Tvorba čar a tvarů - typy čar, barvy, šířka stopy6. Způsoby zobrazení, skrytí, odkrytí a zamykání objektů7. Propojení odpovídajících si objektů8. Přesun a seřazení objektů podle zadaných kritérií, pořadí objektů9. Velikost a rotace objektu, průhlednost objektu, stínování10. Nekonečný klonovač11. Získání a vložení grafiky, využití tabulek12. Získání a vložení multimediálních objektů13. Využití flashových prvků (Lesson Activity Toolkit), animace14. Zásady tvorby výukových materiálů pro IT

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu je schopen ovládat techniku tak, aby mohl vytvářet výukové materiály, vést vyučovací hodinu za použití interaktivní tabule, rozuměl principům práce a dokázal tuto techniku obsluhovat. Absolvent bude schopen nabyté kompetence uplatnit při práci v oborově didakticky zaměřených předmětech, pro své kvalifikační práce a pro pedagogickou praxi.Anglicky:

Literatura

DOSTÁL, J.:. Interaktivní tabule ve výuce. Journal of Technology and Information Education (on-line). 2009, Olomouc - EU, Univerzita Palackého, Ročník 1, Číslo 3, s. 11 - 16. ISSN 1803-537X (print). ISSN 1803-6805 (on-line). MUSILOVÁ, K.:. Metodická příručka pro práci s interaktivní tabulí. (cit. 2012-6-6). Dostupný z WWW: http://www.zsbn.opava.cz/metodika_IT.pdf. JAKEŠ, T., MIKEŠ, R.:. Práce s interaktivní tabulí, e-kurz (online). 2012. Dostupný z WWW: http://moodle.pf.jcu.cz. DOSTÁL, J.:. Reflexe využívání interaktivních tabulí ve výuce v mezinárodním kontextu. The New Educational Review. 2011. Vol. 25. No. 3. p. 205 - 220. ISSN 1732-6729.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích. Vytvoření seminární práce - výukového materiálu pro interaktivní tabuli.

Garant

PaedDr. Petr Pexa, Ph.D.