Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie konečných automatů (KIN / TEA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / TEA - Teorie konečných automatů, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Algebra slov nad danou abecedou.2. Deterministický konečný automat.3. Mooreův a Mealyho automaty.4. Nedeterministický konečný automat.5. Nedeterministický konečný automat s epsilon-přechody.6. Automatové konstrukce.7. Lemma o vkládání.8. Regulární výrazy - teorie.9. Regulární výrazy - praxe.10. Automaty a gramatiky.11. Zásobníkový automat.12. Derivační stromy.13. Turingův stroj.

Získané způsobilosti

Student je schopen vysvětlit jak fungují rozličné modely konečných automatů a chápe základní logické vztahy v této teorii. Předvede příklady deterministického, nedeterministického, zásobníkového automatu a Turingova stroje a analyzuje jejich chování.

Literatura

Demlová, M., Koubek, V. Algebraická teorie automatů. Praha: SNTL, 1990. Černá, O., Křetínský, M., Kučera, A. Automaty a formální jazyky I. [online]. [cit. 1. 4. 2008]. Hopcroft, J. F. et all. Introduction to Automata Theory, Languages, and Computations, 2nd ed. New York: Addison-Wesley, 2001.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (100 %).Vypracování všech krátkodobých úkolů (z týdne na týden).Splnění zápočtového testu - minimálně 55% bodů.

Garant

doc. Ing. Ladislav Beránek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Beránek, CSc.Ing. Jan Jára, Ph.D.Ing. Jan Jára, Ph.D.