Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teoretické základy informatiky (KIN / TZIA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / TZIA - Teoretické základy informatiky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do teorie informace a informatiky2. Informatika, předmět zkoumání3. Formalizace v teorii informace4. Signál, komunikace, komunikační řetěz5. Kódování informací6. Turingovy stroje7. Algoritmická řešitelnost problémů8. Úvod, biologické neuronové sítě, definice umělé neuronové sítě9. Lineární asociativní paměti10. Perceptron11. Asociativní paměť (Hopfield)12. Kompetiční model a Kohonenovy mapy, vstřícné šíření vah13. Model se zpětným šířením chyby14. Aplikace neuronových sítí

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu by měl být schopen orientovat se v jednotlivých tématech teoretické informatiky a umět rozhodnout, jakou metodu může využít při řešení problémů.

Literatura

Herz a kol. Introduction to the Theory of Neural Compucation. Vaníček, J., Papík, M. a kolektiv. Teoretické základy informatiky. Praha: Alfa, 2007. Křivan, M. Umělé neuronové sítě. Skripta VŠE. Praha, 1995.

Požadavky

Vypracování seminární práce prohlubující témata probírané na přednáškách (popis dalšího typu neuronové sítě, teorie kódování apod.), vykonání písemného testu.

Garant

doc. Ing. Ladislav Beránek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Beránek, CSc.