Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentační grafika (KIN / UGRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / UGRA - Prezentační grafika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s bitmapovou grafikou2. Povaha práce v bitmapové grafice, výřezy a práce s nimi, průhlednost3. Vektorová grafika - objekty a jejich atributy4. Editace tvaru objektů, uzly a směrnice5. Seskupování a pořadí, mřížka a vrstvy6. Rozdílná povaha práce v bitmapovém a vektorovém editoru, pokročilé nástroje úpravy grafiky7. Fotoeditace, ořez, barevné vyladění8. Webová grafika - základní specifikace9. Práce využívající kombinace různých typů grafického software10. PDF formát, jeho prohlížení a export. Tisk. Další pojmy grafiky (barevná hloubka, DPI)11. Vlastní tvůrčí činnost - tvorba grafických pomůcek pro výuku oborového předmětu

Získané způsobilosti

Posluchač získá základní uživatelské dovednosti při práci s grafikou, kreslení obrázků, jejich pořízení a export hotové grafiky pro použití při vlasní výuce či tvorbě výukových materiálů.Posluchač je schopen využít základní informace o povaze grafiky a její digitalizaci, o grafických formátech a dalších pojmech (barevná hloubka, DPI, průhlednost, vrstvy, animace) ve své praktické práci.

Literatura

kolektiv autorů. Microsoft Office PowerPoint 2003 jednoduše, srozumitelně a názorně. Brno: Computer Press, 2006. Magera, Ivo. MS PowerPoint 2003 CZ. Brno: Computer Press, 2005. Matoušek, Jiří, Jirásek, Ondřej. Natáčíme a upravujeme video na počítači. Brno: Computer Press, 2003.

Požadavky

Seminární práce: student vytvoří dvě grafická díla (po jednom v bitmapové a vektorové grafice). Alespoň jedno z děl musí být tematicky zaměřené na výuku některého studentova studovaného oboru a použitelné jako výuková pomůcka.

Garant

PaedDr. Petr Pexa, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Vít BARABÁŠIng. Jan Jára, Ph.D.Mgr. Michala KotlasováPaedDr. Petr Pexa, Ph.D.