Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Umělá inteligence (KIN / UMIE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / UMIE - Umělá inteligence, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod2. Umělé neuronové sítě3. Metody umělé inteligence4. Expertní systémy5. Optické rozpoznávání písma6. Rozpoznávání a syntéza řeči7. Robotika8. Umělá inteligence ve hrách

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu by měl být schopen orientovat se v jednotlivých tematických celcích umělé inteligence. Je schopen popsat postupy a metody použití výpočetní techniky k řešení problémů které lidé zatím zvládají lépe.

Literatura

Dutta, S. Knowledge processing & applied artifical inteligence. Insead Fontainebleau France. Zbořil, F. - Hanáček, P. Umělá inteligence. Brno: VUT, 1991. Mařík, V., Štěpánková, O., Lažanský, J. a kol. Umělá inteligence I. Academia, 1993. Mařík, V., Štěpánková, O., Lažanský, J. a kol. Umělá inteligence II. Academia, 1997. Mařík, V., Štěpánková, O., Lažanský, J. a kol. Umělá inteligence III. Academia, 2001.

Požadavky

Velký referát na zvolené téma týkající se UI a malý referát prezentující vytvořený program, nebo zajímavost ze světa UI.Práce s využitím expertního systému nebo jiného prostředku UI

Garant

Ing. Jan Jára, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Jára, Ph.D.