Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy ICT (KIN / WICTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / WICTB - Základy ICT, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je organizován ve čtyřech tematických okruzích:- základy operačního systému, správa souborů a složek, vyhledávání na internetu (formuláře, ukládání dat z Internetu), webová a cloudová úložiště- textový editor - psaní a typografická pravidla při vytváření elektronického dokumentu, vkládání objektů a polí do dokumentu (ukotvení, obtékání), základní práce se styly, najít/nahradit, neviditelné znaky, rejstříky a generování obsahu, seznamy a tabulky, způsoby exportu- tabulkový procesor - vytváření tabulek, formát buňky (typ dat), základní výpočty pomocí vzorců a funkcí, kopírování vzorců roztahováním, grafy (vytváření z relevantních dat, typy grafu, vypovídací schopnost grafu), třídění dat- počítačové prezentace - struktura prezentace, import dat do prezentace, formátování prezentace, pravidla pro prezentování

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu by měl být schopen využívat ICT pro běžnou práci během studia a po absolvování VŠ. Nemělo by mu činit potíže formátovat text, provádět výpočty v tabulkovém procesoru, vytvářet prezentace a efektivně využívat internet.

Literatura

FRANCŮ, M. Jak zvládnout testy ECDL. Computer Press,, 2007. Kolektiv autorů. S počítačem do Evropy. Computer Press,, 2007.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích. Úspěšné absolvování praktického testu (viz předmět KIN/ITT). Vytvoření prezentace na schválené téma.

Garant

doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tomáš Dolanský, Ph.D.Mgr. Michala Kotlasovádoc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.