Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba www stránek II (KIN / WWW2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / WWW2 - Tvorba www stránek II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. DTD XHTML 1.0 Strict (XHTML 1.1, XHTML-MP)2. Optimalizace webu (SEO), přístupnost webu (Best practice, Blind Friendly techniky)3. Webové formuláře4. Syntaktická pravidla jazyka CSS (selektory, deklarace, třídy, pseudotřídy, identifikátory, dědičnost)5. Vlastnosti barev a pozadí6. Vlastnosti textu a písma7. Vlastnosti boxů a bloků8. Klasifikační vlastnosti, prvky typu in-line a block9. Rozlišení typů médií, stránkovaná média, zvuková média10. Lokalizace objektů na stránce, pozicování, 3D vrstvy na webu11. Wap a jazyk WML, Wap 2.0, XHTML-MP, WCSS12. Dynamické HTML, objektový model (DOM), události, metody, vlastnosti, příklady13. Scripty a Java applety v DHTML dokumentu, příklady14. Úvod do XML

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu by měl být schopen orientovat se v problematice tvorby dynamických, optimalizovaných webů a také webových prezentací pro mobilní zařízení, použít vhodnou technologii pro jednotlivé dynamické objekty webu a zvládnout syntaxi jazyků CSS1, CSS2, CSS3, WML, XHTML-MP, XML a technologie DOM.

Literatura

Staníček, Petr. CSS - Hotová řešení. Brno: Computer Press, 2006. Cyroň, Miroslav. CSS - kaskádové styly, praktický manuál. Praha: Grada, 2006. Prokop, Marek. CSS - kaskádové styly pro webdesignéry. Brno: Computer Press, 2005. Druska, Peter. CSS a XHTML - tvorba dokonalých webových stránek krok za krokem. Praha: Grada, 2006. Holzschlag, Molly, E. HTML a CSS, jdi do toho. Praha: Grada, 2006. Morkes, David. Java Script - praktické příklady. Praha: Grada, 2002. Pexa, Petr. Jazyky XHTML, DHTML, CSS a WML - kompletní referenční příručka pro tvorbu webu a WAPu. Č. Budějovice: Kopp, 2006. Hlavenka, Jiří a kol. Vytváříme WWW stránky a spravujeme moderní Website, 7. vydání. Brno: Computer Press, 2005. Hába, Milan. WAP - tvorba stránek pro mobilní zařízení. Brno: Computer Press, 2003.

Požadavky

" Aktivní účast na seminářích (80 %)" Vypracování zápočtového projektu - www prezentace na vlastní téma, validní v XHTML 1.0 Strict (resp. XHTML 1.1, HTML5), optimalizovaná pro vyhledávací služby (SEO), přístupná pro handicapované (Best practice, Blind Friendly), formátovaná výhradně pomocí externě připojených CSS včetně tiskového výstupu, umístěná na libovolném webovém serveru a předvedená na zápočtovém semináři v prohlížeči Mozilla Firefox (resp. Opera). Wap 2 na vlastní téma, předvedený v libovolném PDA emulátoru (Smith, Wapsilon, ccWAP Browser, Opera mini, apod.).

Garant

PaedDr. Petr Pexa, Ph.D.