Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy robotiky ve výuce (KIN / ZRV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / ZRV - Základy robotiky ve výuce, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

-Seznámení s prostředím Lego Mindstorms, tvorba prvního robota-Programování v prostředí Lego Mindstorms-Programovací techniky: pohyb robota, zpracování vstupů ze senzorů, reakce na různé vstupy-Programovací techniky: práce s proměnnými, paralelní procesy-Mezipředmětové projekty - návrh, konstrukce a programování vlastního robotického modelu-Robotika ve výuce, příklady školních aktivit s Lego Mindstorms

Získané způsobilosti

Student dokáže vytvořit a naprogramovat robota pomocí stavebnice, dokáže pracovat v týmu a projektově, na základě obecnějšího zadání je schopen vytvořit konkrétní zadání vlastního projektu, rozumí problematice nasazení robotických stavebnic do výuky z pedagogického pohledu.

Literatura

http: www.dcpmicro.com. http: www.eduxe.cz. http: www.lego.com/education. http: www.MINDSTORMSeducation.com. http://mindstorms.lego.com/nxtlog/ProjectList.aspx - projekty a náměty na robotů z celého světa. http://www.legoengineering.com/. http://www.lgfl.net/lgfl/accounts/projects/dacta/homepage/page/ - case-studies anglických škol používajících NXT sadu. CVIK, P.:. K možnostiam RoboLabu. DidInfo 2002, KIFPV UMB Banská Bystrica. CVIK, P. :. RoboLab - mikropočítače v škole. Sborník Infovek 2001, Stará Turá, 2001. CYR, M. N.:. RoboLab Getting Started 1, 2. LEGO 1999. WALBERG, H. J., HAERTEL, G. D.:. The International Encyclopedia of Educational Evaluation. Pergamon Press 1990.

Požadavky

tvořivá práce ve skupině, vytvoření skupinového projektu: - robota z robotické stavebnice, ovládaného počítačem, - vytvoření programu, ovládajícího robota- vytvoření projektové dokumentace (scénáře a popis funkčnosti robota, foto- a videodokumentace hotového projektu).

Garant

doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Jiří Vaníček, Ph.D.