Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy tvorby WWW stránek (KIN / ZWW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KIN / ZWW - Základy tvorby WWW stránek, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy tvorby webových stránek, protokoly internetu (HTTP, FTP, TCP/IP), webserver, IP adresa, DNS, URL, domény2. Tvorba webových dokumentů pomocí programů MS Office (Word, Excel, PowerPoint)3. HTML editor Golden - nastavení, wysiwyg editor NVU (TinyMCE, Easy Editor, apod.) - instalace4. Úvod do tvorby webových stránek - struktura stránky (titulek, záhlaví, tělo), značky jazyka HTML5. Formátování textu na stránce (velikost, barva, fonty, řezy, nadpisy)6. Seznamy a výčty (uspořádaný a neuspořádaný seznam)7. Komentáře a symboly8. Tvorba odkazů, druhy odkazů9. Základy webové grafiky, vkládání obrázků a fotografií10. Obrazové mapy11. Tvorba tabulek12. Sloupcová sazba webu pomocí tabulek a rámů, plovoucí rám13. Multimédia na webové stránce (zvuk, video)14. Umístění a správa stránek na webovém serveru, specifika linuxového serveru

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu by měl být schopen orientovat se v problematice tvorby jednodušších statických webů wysiwyg či HTML editorem, použít vhodnou technologii pro jednotlivé objekty webu a výsledný projekt umístit na web včetně zřízení vhodné webové adresy (domény).

Literatura

Broža, Petr. Jak na počítač, vytváříme WWW stránky. Brno: Computer Press, 2005. Pexa, Petr. Jazyky XHTML, DHTML, CSS a WML - kompletní referenční příručka pro tvorbu webu a WAPu. Č. Budějovice: Kopp, 2006. Domeš, Martin. Tvorba webových stránek jednoduše, srozumitelně, názorně. Brno: Computer Press, 2006. Broža, Petr. Tvorba WWW stránek pro úplné začátečníky. Brno: Computer Press, 2007. Hanzlíková, Jana. Webdesign pro úplné začátečníky. Brno: Computer Press, 2004.

Požadavky

" Aktivní účast na seminářích (80 %)" Vypracování zápočtového projektu - www stránka na vlastní téma, umístěná na libovolném freehostingovém serveru (Sweb.cz,Webzdarma.cz, apod.) a předvedená na zápočtovém semináři v libovolném prohlížeči (nejlépe Mozilla Firefox).

Garant

PaedDr. Petr Pexa, Ph.D.