Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algebra I (KMA / ALG1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / ALG1 - Algebra I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výroková logika. Množinové operace.2. Důkazy matematických vět.3. Relace na množině. Ekvivalence a uspořádání.4. Operace na množině.5. Základní algebraické struktury. Grupa. Těleso.6. Vektorový prostor a podprostor.7. Lineární závislost a nezávislost vektorů.8. Dimenze a báze vektorového prostoru.9. Steinitzova věta a její důsledky.10. Souřadnice vektorů vzhledem k bázi. Lineární zobrazení.11. Matice. Základní pojmy. Operace s maticemi.12. Determinant. Výpočet a vlastnosti determinantu.13. Soustavy lineárních rovnic.14. Shrnutí

Získané způsobilosti

Absolvent bude chápat význam pojmů z Lineární algebry v rozsahu osnovy učiva. Osvojí si základní početní dovednosti s maticemi a determinanty, metody úplného řešení soustav lineárních rovnic a základní metody důkazů matematických vět.

Literatura

Tlustý, P.:. Lineární algebra, skriptum JU v Č. B., vydala J.U. v Č. Budějovicích, 2001. České Budějovice, PF JU, 1994. Blažek, J. a kol.. Algebra a teoretická aritmetika I, SPN, Praha, 1983. Bican, L.:. Lineární algebra. Praha, SPL, 1982. Tlustý, P.. Lineární algebra pro učitele, vydala J.U. v Č. Budějovicích, 2003. Motl, L., Zahradník, M.:. Pěstujeme lineární algebru, MFF UK, 1994. Motl, L., Zahradník, M.:. Pěstujeme lineární algebru, MFF UK, 2002. Birkhoff, G., Mac Lane, S.. Prehlad modernej algebry, Alfa, Bratislava, 1979. České Budějovice, PF JU, 1992. Birkhoff, G., Mac Lane, S.. Prehlad modernej algebry, Alfa, Bratislava, 1979. Tlustý, P.. Příklady z algebry pro 1. semestr, skriptum JU v Č. B., vydala J.U. v Č. Budějovicích, 1998.

Požadavky

zápočet z předmětu Seminář z algebry, vykonání písemné a ústní zkoušky

Garant

Mgr. Roman Hašek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Roman Hašek, Ph.D.