Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy aritmetiky + (KMA / ARIP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / ARIP - Základy aritmetiky +, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy kombinatoriky2. Kombinace3. Pascalův trojúhelník4. Permutace5. Variace6. Statistika7. Statistické posouzení souboru8. Dělitelnost v N9. Slovní úlohy10. Pravděpodobnost11. Posloupnost12. Posloupnost aritmetická13. Posloupnost geometrická14. Využití posloupností

Získané způsobilosti

Zná základní pojmy a pravidla kombinatoriky. Ví, co je statistické zpracování souboru, zná základní statistické pojmy a metody, umí spočítat pravděpodobnost náhodných jevů, ví co je dělitelnost v oboru přirozených čísel. Pracuje s posloupnostmi a řadami.

Literatura

SVOBODA:. Moderní statistika. JELÍNEK:. Operační systémy. ODVÁRKO, KADLEČEK:. Přehled matematiky pro ZŠ, Prometheus, Praha. POLÁK, J.:. Přehled středoškolské matematiky. Praha, SPN. Tematicky zaměřené svazky Knižnice MO. učebnice a sbírky úloh pro ZŠ a SŠ. Vybrané pasáže z učebnic pro ZŠ a SŠ.

Požadavky

: Minimálně 50 % úspěšnost u třech kontrolních prací a úspěšné absolvování kombinované zkoušky.

Garant

doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.RNDr. Libuše Samková, Ph.D.doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.