Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika matematiky III (KMA / DIMS3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / DIMS3 - Didaktika matematiky III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Průřezová témata v učivu matematiky.2. Plánování učitelovy práce.3. Vyučovací formy a prostředky. Typy vyučovacích hodin. Technologické prostředky ve výuce matematiky.Metodika tématických celků:4. Planimetrie, základní geometrické pojmy.5. Trojúhelníky a kružnice.6. Mnohoúhelníky.7. Množiny bodů dané vlastnosti.8. Konstrukční úlohy.9. Míra ve školské matematice. Obsahy rovinných útvarů.10. Stereometrie, polohové a metrické vztahy.11. Objemy těles, Cavalieriho princip, využití integrálního počtu.12. Vektory.13. Analytická geometrie lineárních útvarů.14. Analytická geometrie kuželoseček. Základy infinitezimálního počtu.

Získané způsobilosti

Aplikace poznatků z bodů 1-3 při vyučování matematiky. Teoretická znalost zásad výuky celků 4-14.

Literatura

Sternberg, R. J.:. Kognitivní psychologie, Portál, Praha 2002. Lze stáhnout z adresy: http://www.suma.jcmf.cz/UserFiles/72/25KapitolZDidaktikyMatematiky.pdf. Praha, SPN, 1972. Současné učebnice matematiky pro gymnázia a pro nižší stupeň gymnázií z vydavatelství PROMETHEUS. Polák, J. Středoškolská matematika v úlohách I a II. PROMETHEUS, Praha, 1999. Hejný, M. a kol.:. Teória vyučovania matematiky 2, SPN, Bratislava 1990. Bratislava, SPN, 1988. Hejný, P. a kol.:. 25 kapitol z didaktiky matematiky, UK v Praze, Praha 2005. Bratislava, SPN, 1990.

Požadavky

Znalost učiva v rozsahu přednášek. Znalost řešení příslušných úloh ze středoškolských učebnic matematiky včetně jejich didaktických rozborů.

Garant

RNDr. Pavel Leischner, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Pavel Leischner, Ph.D.RNDr. Pavel Leischner, Ph.D.