Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika matematiky III (KMA / DIMZ3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / DIMZ3 - Didaktika matematiky III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Planimetrie - fylogenezePlanimetrie - základní didaktické problémy na ZŠ a SŠPlanimetrie - geometrické konstrukce, měření délek a úseček, měření délek a úhlů, měření obvodů a obsahůStereometrie - fylogenezeArgumentace a dokazováníExperimentování v matematicePlanimetrie - nekonečno v geometriiStereometrie - mnohostěny, měření objemů a povrchů tělesGoniometrie a trigonometrieAnalytická geometrieRozvoj prostorové představivosti ve vyučování matematicePočítače ve vyučování matematiceHistorie matematiky ve vyučování matematice

Získané způsobilosti

Propojení znalostí didaktické teorie - didaktiky matematiky se zkušenostmi a představami studentů. Zkušenost s praktickými situacemi, jejich simulace, diskuse o metodách řešení.

Literatura

HEJNÝ, M., KUŘINA, F. Dítě, škola matematika: konstruktivistické přístupy k vyučování. Praha: Portál, 2001. Bratislava, SPN, 1990. HEJNÝ, M., NOVOTNÁ, J., STEHLÍKOVÁ, N. Dvacet pět kapitol z didaktiky matematiky. Praha: UK v Praze, PedF, 2004. Praha, SPN, 1972. Osnovy a učebnice matematiky pro základní školy. KUBĺNOVÁ, M. Projekty ve vyučování matematice, cesta k tvořivosti a samostatnosti. Praha: PedF UK v Praze, 2002. KOŠČ, L.:. Psychológia matematických schopností. Bratislava, SPN, 1972. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání, Praha : VÚP, 2004. FUCHS, E. a kol. Standardy a testové úlohy z matematiky pro ZŠ. Praha: etheus, 2006. FUCHS, E. a kol. Standardy a testové úlohy z matematiky pro ZŠ. Praha: Prometheus, 1998. FUCHS, E. a kol. Standardy a testové úlohy z matematiky pro ZŠ. Praha: Prometheus, 2004. FUCHS, E. a kol. Standardy a testové úlohy z matematiky pro ZŠ. Praha: Prometheus,2006. HEJNÝ, M. Teória vyučovania matematiky 2. Bratislava: SPN 1990. Bratislava, SPN, 1988. MOJŽÍŠEK, L.:. Vyučovací metody. Praha, SPN, 1975.

Požadavky

Zpracování seminárních prací.

Garant

doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.