Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktický seminář (KMA / DIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / DIS - Didaktický seminář, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

4. Planimetrie, základní geometrické pojmy.5. Trojúhelníky a kružnice.6. Mnohoúhelníky.7. Množiny bodů dané vlastnosti.8. Konstrukční úlohy.9. Míra ve školské matematice. Obsahy rovinných útvarů.10. Stereometrie, polohové a metrické vztahy.11. Objemy těles, Cavalieriho princip, využití integrálního počtu.12. Vektory.13. Analytická geometrie lineárních útvarů.14. Analytická geometrie kuželoseček. Základy infinitezimálního počtu.

Získané způsobilosti

Některé obtížnější partie výuky matematiky na ZŠ. Metodika výkladů a kontroly. Opravy písemných prací zadaných žákům ZŠ, rozbor chyb a metodika následného odstraňování nedostatků. Práce s nadanými a zaostávajícími žáky, volba přiměřeně obtížných příkladů.

Literatura

Luhan, E.:. Didaktika matematiky I, Jihočeská univerzita, České Budějovice 1990. Sternberg, R. J.:. Kognitivní psychologie, Portál, Praha 2002. Lze stáhnout z adresy: http://www.suma.jcmf.cz/UserFiles/72/25KapitolZDidaktikyMatematiky.pdf. Současné učebnice matematiky pro gymnázia a pro nižší stupeň gymnázií z vydavatelství PROMETHEUS. Polák, J.:. Středoškolská matematika v úlohách I a II, PROMETHEUS, Praha 1999. Hejný, M. a kol.:. Teória vyučovania matematiky 2, SPN, Bratislava 1990. Hejný, M. a kol.:. 25 kapitol z didaktiky matematiky, UK v Praze, Praha 2005.

Požadavky

Aktivní účast v semináři.

Garant

doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.