Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza II (KMA / MA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MA2 - Matematická analýza II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Funkce dvou a tří proměnných.Limita funkce více proměnných.2. Spojitost funkce více proměnných.3. Parciální derivace. Totální diferenciál, derivace ve směru.4. Tečná nadrovina. Lokální extrémy5. Vázané extrémy6. Primitivní funkce (definice, vlastnosti). Neurčitý integrál.7. Metody per partes, substituční metoda.8. Rozklad na parciální zlomky, integrace racionálních funkcí.9. Riemannův integrál - definice.10. Věty o nerovnostech pro Riemannův integrál.11. Souvislost Riemannůva integrálu s primitivní funkcí12. Nevlastní (zobecněný) Riemannův integrál.13. Aplikace - objemy a obsahy v prostoru.14. Aplikace - délka křivky.

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat v teorii Riemanova integrálu a v základech diferenciálního počtu funkce více proměnných (dvou a tří).

Literatura

Grossmann,S.,I.:. Calculus, Saunders College Publishing, 2001. Liberec, 1997. Jarník, V.:. Diferenciální a integrální počet II., Academia, Praha 1976. Jirásek,F. a kolektiv:. Sbírka řešených příkladů z matematiky II, SNTL, Praha 1989.

Požadavky

aktivní účast na přednáškách a seminářích, 2x písemný test

Garant

RNDr. Vladimíra Petrášková, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Vladimíra Petrášková, Ph.D.RNDr. Libuše Samková, Ph.D.RNDr. Vladimíra Petrášková, Ph.D.RNDr. Libuše Samková, Ph.D.Mgr. Hana Štěpánková, Ph.D.