Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza III (KMA / MANS3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MANS3 - Matematická analýza III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Neurčitý integrál, per partes, substituce.2. Speciální substituce.3. Primitivní funkce. Určitý integrál.4. Per partes a substituce pro určitý integrál.5. Diferenciální rovnice prvního řádu, integrační faktor, separace proměnných.6. Diferenciální rovnice 1. a 2. řádu. Picardova věta.7. Riemannův integrál, definice.8. Zobecněný Riemannův integrál. Vztah určitého a Riemannova integrálu.9. Aplikace, obsah plochy v rovině.10. Aplikace, objemy a obsahy v prostoru.11. Aplikace, délka křivky.12. Kritéria existence Riemannova integrálu.13. Newtonův integrál. Vztah Riemannova a Newtonova integrálu.14. Diferenciální rovnice a integrály v praxi.

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat v základních pojmech týkajících se Riemannova a Newtonova integrálu, jejich aplikací, diferenciálních rovnic.

Literatura

Jarník, V. :. Integrální počet I, Praha, Academia, 1974. Praha, Academia, 1984. Rudin, W.:. Principles of mathematical analysis, McGraw-Hill, 1964. Samková, L.:. Sbírka příkladů z matematiky, ČVUT, 2002. Děmidovič, B. P. :. Sbírka úloh a cvičení z matematické analýzy, Fragment, 2003. Praha, SPN, 1965. Škrášek, Tichý:. Základy aplikované matematiky II, SNTL, 1986. Moskva, 1958.

Požadavky

aktivní účast na přednáškách a cvičeních

Garant

RNDr. Libuše Samková, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Libuše Samková, Ph.D.RNDr. Libuše Samková, Ph.D.