Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematická analýza III (KMA / MANZ3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MANZ3 - Matematická analýza III, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

. Neurčitý integrál, per partes, substituce.2. Speciální substituce.3. Primitivní funkce. Určitý integrál.4. Per partes a substituce pro určitý integrál.5. Diferenciální rovnice prvního řádu, integrační faktor, separace proměnných.6. Diferenciální rovnice 1. a 2. řádu. Picardova věta.7. Riemannův integrál, definice.8. Zobecněný Riemannův integrál. Vztah určitého a Riemannova integrálu.9. Aplikace, obsah plochy v rovině.10. Aplikace, objemy a obsahy v prostoru.11. Aplikace, délka křivky.12. Kritéria existence Riemannova integrálu.13. Newtonův integrál. Vztah Riemannova a Newtonova integrálu.14. Diferenciální rovnice a integrály v praxi.

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat v základních pojmech týkajících se Riemannova a Newtonova integrálu, jejich aplikací, diferenciálních rovnic.

Literatura

Jarník, V. :. Integrální počet I, Praha, Academia, 1974. Praha, Academia, 1984. Rudin, W.:. Principles of mathematical analysis, McGraw-Hill, 1964. Samková, L.:. Sbírka příkladů z matematiky, ČVUT, 2002. Děmidovič, B. P. :. Sbírka úloh a cvičení z matematické analýzy, Fragment, 2003. Praha, SPN, 1965. Škrášek, Tichý:. Základy aplikované matematiky II, SNTL, 1986. Moskva, 1958.

Požadavky

aktivní účast na přednáškách a cvičeních

Garant

RNDr. Libuše Samková, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Libuše Samková, Ph.D.RNDr. Libuše Samková, Ph.D.