Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika pro informatiky (KMA / MATA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MATA - Matematika pro informatiky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Množiny2. Výroky a logika3. Matematická logika4. Zobrazení5. Reálné funkce6. Přehled reálných funkcí jedné reálné proměnné7. Diferenciální a integrální počet8. Lineární, kvadratické rovnice a nerovnice9. Vektory a matice10. Hodnost matice11. Čtvercové matice, determinant matice12. Soustavy lineárních rovnic13. Maticová algebra14. Aplikace a využití matematických programů

Získané způsobilosti

Student ví co je množina, ví co je výrok, tautologie, pracuje s pojmem reálná funkce jedné reálné proměnné, definiční obor a obor hodnot, vektor a vektorový prostor; řeší matice a determinanty, a využívá je k řešení soustavy lineárních rovnic. Ví, co je limita funkce, derivace a primitivní funkce. Zná geometrické, ekonomické a jiné aplikace a umí používat matematický software.

Literatura

TLUSTÝ, P.:. Lineární algebra a její aplikace. České Budějovice: JU PF, 2003. NÝDL,V., LEXOVÁ, R.:. Matematika - část 1. České Budějovice: JU ZF. COUFAL,J., KLŮFA, J.:. Matematika. Praha: Ekopress, 2005.

Požadavky

Minimálně 50 % úspěšnost u třech kontrolních prací a úspěšné absolvování kombinované zkoušky.

Garant

prof. RNDr. Pavel Tlustý, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.Mgr. Radka HájkováMgr. Hana Štěpánková, Ph.D.prof. RNDr. Pavel Tlustý, CSc.Mgr. Klára VocetkováRNDr. Jan Zahradníkdoc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.Mgr. Lenka ČINČUROVÁMgr. Radka HájkováMgr. Jan HoffmanRNDr. Pavel Leischner, Ph.D.prof. RNDr. Pavel Tlustý, CSc.Mgr. Klára VocetkováRNDr. Jan Zahradník