Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika (KMA / MBIQ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / MBIQ - Matematika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Funkce a jejich vlastnosti.2)-3) Limita funkce.4)-5) Derivace funkce, l´Hospitalovo pravidlo.6) Průběh funkce.7)-8) Primitivní funkce, integrační metody.9)-10) Diferenciální rovnice.11)-14) Matematické metody v biologii.

Získané způsobilosti

Student se bude orientovat v základech diferenciálního a integrálního počtu, diferenciálních rovnic, seznámí se s matematickými metodami v biologii.

Literatura

Hrubý, D., Kubát, J.:. Diferenciální a integrální počet (Matematika pro gymnázia), Prometheus, 1997. Samková, L. Matematické modelování v biologických disciplínách. České Budějovice: JU, 2011. Klůfa, J., Coufal, J.:. Matematika 1, Ekopress, 2003. Kaňka, M., Henzler, J.:. Matematika 2, Ekopress, 2003. Murray, J. D.:. Mathematical Biology, Springer-Verlag, 2002. Kalas, J., Pospíšil, Z.:. Spojité modely v biologii, MU Brno, 2001.

Požadavky

aktivní účast na cvičeních

Garant

RNDr. Libuše Samková, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Libuše Samková, Ph.D.RNDr. Libuše Samková, Ph.D.