Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řešení problémů užitím Derive a Maple (KMA / ŘDM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / ŘDM - Řešení problémů užitím Derive a Maple, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do programu Derive a jeho obsluhy.2. Úvod do programu Maple a jeho obsluhy3. Funkce jedné proměnné. Graf funkce. Tečna grafu. Derivace. Průběh funkce.4. Vyšetřování křivek užitím posuvníku v Derive.5. Rovnice a nerovnice. Symbolické, numerické i grafické řešení. Transcendentní rovnice.6. Soustavy rovnic a nerovnic. Užití matic a determinantů při řešení rovnic.7. Zobrazení geometrických objektů. Úlohy řešené analyticky.8. Dynamická konstrukce řešení užitím posuvníku.9. 3D grafy.10. Kombinační číslo. Logické a množinové operace. Posloupnosti a řady. Finanční funkce.11. Fyzikální aplikace.12. Programování. Tvorba vlastních funkcí a jejich balíčků.13. Prezentace seminárních prací14. Prezentace seminárních prací15. Prezentace seminárních prací

Získané způsobilosti

Student se naučí obsluhovat CAS programy Derive a Maple a na vybraných příkladech z učiva matematiky na základní a střední škole si osvojí způsoby jeho využití v procesu vyučování.

Literatura

Kutzler, B., Kokol-Voljc, V.:. Derive 6, Pokročilá matematika pro vaše PC, 2004. education.ti.com. e-learningový kurz "Solving mathematical problems using Maple"(http://www.eamos.cz/amos/kat_mat/ ). Heal, K.H.:. Maple V, Learning Guide. Betounes, D.:. Mathematical Computing. Springer, 2002. Hašek, R.:. Užití Derive ve výuce matematiky, České Budějovce, 2007. www.austromath.at/dug. www.maplesoft.com. www.maplesoft.cz.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, seminární práce

Garant

Mgr. Roman Hašek, Ph.D.