Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řešení problémů užitím Maple (KMA / ŘPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / ŘPM - Řešení problémů užitím Maple, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do programu Maple a jeho obsluhy. Přehled základních příkazů.2. Nástroje Maple. Maplety.3. Funkce.4. Rovnice a nerovnice.5. Soustavy rovnic a nerovnic.6. Algebraické nelineární rovnice.7. 2D geometrie.8. Rovinné transformace. Cykloidy.9. 3D geometrie.10. Programování v Maple.11. Matematické modelování.12. Prezentace seminárních prací13. Prezentace seminárních prací14. Prezentace seminárních prací

Získané způsobilosti

Student se naučí ovládat program Maple a na konkrétních příkladech si vyzkouší, jak lze systém počítačové algebry použít při popisu a zkoumání jevů okolního světa.

Literatura

education.ti.com. http://www.eamos.cz/amos/kat_mat/, PF JU, 2006. K. H. Heal:. Maple V, Learning Guide. D. Betounes:. Mathematical Computing. Springer, 2002. Hašek, R.:. Solving mathematical problems using Maple, e-learningový kurz. Hašek, R.:. Užití Derive ve výuce matematiky, České Budějovce, 2007. www.austromath.at/dug. www.maplesoft.com. www.maplesoft.cz.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, seminární práce

Garant

Mgr. Roman Hašek, Ph.D.