Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie množin (KMA / TEM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / TEM - Teorie množin, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zermelova- Fraenkelova teorie ajejí postavení v matematice.2. ZF teorie množin jako matematickáteorie1.řádu.3. Funkce v ZF teorii .4. Uspořádání v ZF teorii .5. Konečné množiny v ZF teorii.6. Interpretace Peanovy aritmetikyv ZF teorii.7. Vybudování standardního modeluPA aritmetiky v ZF teorii , spočetnémnožiny.8. Relace ekvivalence . Model celých čísel v ZF.9. Model racionálních čísel v ZF.10. Model reálných čísel v ZF .11. Cantorova věta o potenční množině. Nespočetné množiny.12. Cantorova - Bernsteinova věta.13. Ordinální čísla.14. Kardinální čísla. Nekonečno v ZF.

Získané způsobilosti

orientace v základech matematiky

Literatura

Sochor , A. :. Klasická matematická logika , Univerzita Karlova v Praze , Nakladatelství Karolinum 2001. Šalát,T. , Smítal,J. :. Teória množín , Alfa Bratislava 1986. Balcar B. , Štěpánek P. :. Teorie množin , Academia Praha 1986.

Požadavky

úspěšně projít dvěma písemnými testy

Garant

Mgr. Radek Vejmelka

Vyučující

Mgr. Radek Vejmelka