Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do didak.mat.-základ pro bak.práci (KMA / UDDM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / UDDM - Úvod do didak.mat.-základ pro bak.práci, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Poznávací proces, pojmotvorný procesFormální učení - interpretaceDiagnostika a reedukace formalismuKonstruktivismus v didaktice matematikyFylogeneze a ontogeneze v poznávacím procesuJazyk matematiky a jeho znakové charakteristiky (Názvy a značky, Standardy)Matematická gramotnost v pojetí PISAVýzkumy PISA a TIMSS

Získané způsobilosti

Student bude kvalitně ovládat matematiku v rozsahu universitního bakalářského studia.

Literatura

HEJNÝ, M., KUŘINA, F.:. Dítě, škola matematika: konstruktivistické přístupy k vyučování. Praha: Portál, 2001. HEJNÝ, M., NOVOTNÁ, J., STEHLÍKOVÁ, N. (Eds.):. Dvacet pět kapitol z didaktiky matematiky. Praha: UK v Praze, PedF, 2004. JANÍK, T., Knecht, P., & Najvar, P., et al.:. Nástroje pro monitoring a evaluaci kurikula. Pedagogický výzkum v teorii a v praxi. Brno: Paido. 2010. Osnovy a učebnice matematiky pro základní školy. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání, Praha : VÚP, 2004. HEJNÝ, M.:. Teória vyučovania matematiky 2. Bratislava: SPN 1990. HAREL, G., SOWDER, L.:. Toward Comrehensive perspective on the learning and teaching of proof. In F.K. Lester, Jr. (ed.) Second Handbook of research on mathematics teaching and learning. Charlotte : Information Age Publishing., str. 805-842. 2007. KNECHT, P., & JANÍK, T., a kol.:. Učebnice z pohledu pedagogického výzkumu. Brno: Paido. 2008. JANÍK, T.:. Význam Shulmanovy teorie pedagogických znalostí pro oborové didaktiky a vzdělávání učitelů. Pedagogika 54(3), 243-250. 2004.

Požadavky

aktivní účast, zpracování seminárních prací

Garant

doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.