Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Užití počítačů v matematice (KMA / UPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / UPM - Užití počítačů v matematice, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obecné zásady práce s počítačem.Matematický software DGS, CAS.Program Derive.Program Mathematica.Program Maple.Programy dynamické geometrie Cabri.Další programy (CoCoA, MuPad,..).Tabulkový procesor Excel.Program Logo- Imagine.Základy textového editoru TeX.

Získané způsobilosti

užití počítače v matematice, užití v praktických úlohách

Literatura

Manuály Derive 6, Manuál Maple 9.5, CoCoA, Excel. Rybička, J.:. TeX pro začátečníky. Konvoj, 1995. Wolfram, S.:. The Mathematica Book 5th edition, Stephen Wolfram. Kutzler, B., Kokol-Voljč, V.:. Úvod do Derive 6, český překlad 2003. Hašek, R.:. Užití Derive ve výuce matematiky, Europeon a.s., České Budějovice 2007.

Požadavky

Předmět se zabývá užitím počítačů v matematice. Jsou podány základy užití počítačů v softwaru Maple, Mathematica, Derive, CoCoA, Excell, Logo, Imagine, Cabri. Dále jsou podány základy textového editoru TeX pro použití psaní matematických textů. Užití softwaru je doprovázeno širokým použitím při řešení problémů teorie i praxe.

Garant

prof. RNDr. Pavel Pech, CSc.