Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočetní technika pro matematiky I (KMA / VTM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / VTM1 - Výpočetní technika pro matematiky I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do programu počítačové algebry Derive a jeho obsluhy. Přehled základních příkazů.2. Úvod do programu dynamické geometrie Cabri a jeho obsluhy. Přehled základních příkazů.3. Úvod do tabulkového procesoru Excel. Základní funkce pro zpracování dat.4. Funkce. Graf funkce.5. Rovnice a nerovnice. Soustavy rovnic. Početní i grafické řešení.6. Numerické výpočty.7. Geometrie v rovině - konstrukční i analytická.8. 3D grafy. Grafická reprezentace dat.9. Statistické zpracování dat.10. Matematické modelování.11. Prezentace seminárních prací12. Prezentace seminárních prací13. Prezentace seminárních prací14. Prezentace seminárních prací

Získané způsobilosti

Student se naučí ovládat programy Derive, Cabri a Excel. Na konkrétních příkladech si vyzkouší, jak lze počítačové programy použít v matematice.

Literatura

Manuály Derive 6, Manuál Maple 8, CoCoA, Excel. Portál Cabri geometrie. Rybička, J.:. TeX pro začátečníky. Konvoj, 1995. HAŠEK, R.:. Užití Derive ve výuce matematiky, Č. Budějovice, 2007.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, seminární práce.

Garant

Mgr. Roman Hašek, Ph.D.