Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočetní technika pro matematiky II (KMA / VTM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / VTM2 - Výpočetní technika pro matematiky II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do programu Maple a jeho obsluhy. Přehled základních příkazů.2. Úvod do programu Mathematica a jeho obsluhy. Přehled základních příkazů.3. Úvod do textového editoru LaTeX a jeho grafické nadstavby WinEdt. Tvorba dokumentu.4. Funkce. Diferenciální a integrální počet.5. Rovnice a nerovnice.6. Soustavy rovnic a nerovnic.7. Algebraické nelineární rovnice a jejich soustavy. Metody eliminace neznámých.8. 2D geometrie. Rovinné transformace.9. 3D geometrie. Transformace v prostoru. Popis pohybu.10. Automatické dokazování vět.11. Matematické modelování.12. Prezentace seminárních prací13. Prezentace seminárních prací14. Prezentace seminárních prací

Získané způsobilosti

Student se naučí ovládat CAS programy Maple a Mathematica a textový editor TeX. Na konkrétních příkladech si vyzkouší, jak lze počítačové programy použít v matematice.

Literatura

Manuály Derive 6, Manuál Maple 9.5, CoCoA, Excel. Heal, K.H.:. Maple V, Learning Guide. Betounes, D.:. Mathematical Computing. Springer, 2002. Hašek, R.:. Solving mathematical problems using Maple, e-learningový kurz, http://www.eamos.cz/amos/kat_mat/, PF JU, 2006. Rybička, J.:. TeX pro začátečníky. Konvoj, 1995. Wolfram, S.:. The Mathematica Book 5th edition, Stephen Wolfram. Hašek, R.:. Užití Derive ve výuce matematiky, Č. Budějovice, 2007.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, seminární práce.

Garant

Mgr. Roman Hašek, Ph.D.