Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Statistika a pravděpodobnost (KMA / XSTPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / XSTPR - Statistika a pravděpodobnost, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Diskrétní pravděpodobnostní prostorMíchání karetParadoxyVytvořující funkceOdhady parametrůKonfidenční intervaly

Získané způsobilosti

Student bude schopen vytvářet pravděpodobnostní modely a používat vybrané statistické metody.

Literatura

Anděl, J.:. Matematika náhody. MATFYZPRESS - vydavatelství Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy, Praha, 2000. Plocki, A., Tlustý, P.:. Pravděpodobnost a statistika pro začátečníky a mírně pokročilé. Praha, Prometheus, 2007. Montgomery, D. C., Renger, G.:. Probability and Statistics. New York, John Wiley & Sons, 1996. Karr, A. F.:. Probability. Springer, 1992. Anděl, J.:. Statistické metody. MATFYZPRESS - vydavatelství Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy, Praha, 1993. D. Freedman et al.:. Statistics. W. W. Norton & Comp., New York, 1991.

Požadavky

K úspěšnému ukončení předmětu je potřeba porozumět základním pojmům vyložené teorie, znalost definic, vět a základních důkazů, umět řešit typické úlohy vyložené teorie. Písemná část zkoušky je orientována zejména na ověření, zda student je schopen samostatně řešit jednotlivé úlohy, které vycházejí z vyložené teorie. Cílem ústní časti zkoušky je prověřit, zda student vyložené teorii porozuměl a umí ji aplikovat.

Garant

prof. RNDr. Pavel Tlustý, CSc.