Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zájmová matematika (KMA / ZÁMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / ZÁMP - Zájmová matematika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Čísla, zápis v historii.2. Algoritmy písemného počítání - historický vývoj (sčítání a odčítání).3. Algoritmy písemného počítání - historický vývoj (násobení a dělení).4. Nahrazování číslic písmeny při výpočtech.5. Hledání čísel určených vlastností.6. Vytváření množin čísel podle daných podmínek.7. Magické čtverce.8. Hry s čísly.9. Strategické hry.10. Stromy a cesty.11. Bludiště.12. Prostorová bludiště.13. Topologická schémata - copy.14. Před algebraické myšlení - permutace

Získané způsobilosti

Student získá přehled o netradičních matematických tématech, která je možné zpracovat pro žáky na prvním stupni základního vzdělávání (strategické hry, stromy a cesty, bludiště, atd.).

Literatura

Varga, T.:. Hrajeme si s matematikou. Praha, Albatros, 1988. Vejmola, S.:. Konec záhady hlavolamů. Hejný, M.:. 16 matematických príbehov. Bratislava, SPN.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích. Seminární práce (vyhledání tématu a jeho metodické zpracování)

Garant

doc. PhDr. Alena Hošpesová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Alena Hošpesová, Ph.D.RNDr. Libuše Samková, Ph.D.