Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy matematické logiky (KMA / ZML)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / ZML - Základy matematické logiky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Výroková logika, jazyk logiky, formule, pravdivostní ohodnocení formulí, axiomatický systém a odvozovací pravidla výrokové logiky, pravdivost a dokazatelnost, věta o korektnosti, věta o úplnosti. Predikátorová logika, jazyk a jeho sémantika, axiomatický systém a odvozovací pravidla predikátorové logiky. Základní pojmy teorie množin, korespondence mezi množinami, kartézský součin, a relace, zobrazení, uspořádané množiny, ekvivalence a rozklady. Booleova algebra, vlastnosti booleovských spojek a jejich množinová interpretace.

Získané způsobilosti

Osvojení základů matematické logiky.

Literatura

Švejdar, V. :. Logika - neúplnost, složitost a nutnost, Academia, Praha 2002. Fuchs, E.:. Logika a teorie množin (Úvod do oboru), Brno : Rektorát UJEP, 1978. Kolář, J., Štěpánková, O., Chytil, M.:. Logika, algebry a grafy, STNL, Praha, 1989. Štěpánek , P. :. Matematická logika , SPN Praha 1982.

Požadavky

Vypracování seminárních prací. Písemné testy.

Garant

RNDr. Ondřej Pangrác, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Pavel Leischner, Ph.D.RNDr. Ondřej Pangrác, Ph.D.Mgr. Radek Vejmelka