Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zajímavá matematika ve škole - praxe (KMA / ZMS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMA / ZMS - Zajímavá matematika ve škole - praxe, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Dle plánu a požadavků učitele, který praxi povede.

Získané způsobilosti

Řešit konkrétní situace při vyučování i v mimoškolní činnosti žáků. Spolupracovat s učitelem ve škole a účastnit se života školy, získat komunikativní dovednosti.

Literatura

Kuřina, F.:. H. Poincaré aj. Hadamard - dvě inspirace. In: XI. seminář o filozofických otázkách matematiky a fyziky, Jevíčko 2002. Polya, G.:. How to solve it. Princeton University Press, 1945. Selye, H.:. K záhadám vědy. Orbis, Praha 1975. Polya, G.:. Mathematical Discovery, J. Wiley, New York, 1965. Osnovy a učebnice matematiky pro základní školy. Barrow, J.D.:. Pí na nebesích. Mladá fronta, Praha 2002. Rámcový vzdělávací program. Poincaré, H.:. Science et méthode, Paris 1908. Ruský překlad: O nauke, Moskva 1983. Fischer, R.:. Učíme děti myslet a učit se. Praha, Portál, 1998. Loukota, J.:. Veselá matematika. Praha, Votobia, 1998.

Požadavky

Aktivní účast po celý semestr.

Garant

doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Helena Binterová, Ph.D.