Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika německého jazyka I (KNJ / DINS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / DINS1 - Didaktika německého jazyka I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Didaktika cizích jazyků a její vztah k jiným disciplínám2. Historický přehled vyučování cizím jazykům3. Aktuální problémy cizojazyčného vyučování4. Evropský referenční rámec pro jazyky5. Učebnice němčiny6. Evaluace učební hodiny a příprava na hodinu7. Bilingvismus8. Interference a transfer9. Jazykové prostředky a řečové dovednosti, jazyková, komunikativní a interkulturní kompetence10. Problémy německé výslovnosti11. Slovní zásoba - prezentace a nácvik12. Internacionalismy, potencionální slovní zásoba13. Gramatika - prezentace a nácvik14. Nejčastější gramatické chyby u Čechů učících se německy

Získané způsobilosti

Orientace v probrané látce a praktické uplatnění získaných poznatků

Literatura

Storch G. DaF - eine Didaktik. Theoretische Grundlagen und praktische Unterrichtsgestaltung. Stuttgart 1999. Hendrich J. a kol. Didaktika cizích jazyků. Praha 1988. Společný evropský referenční rámec pro jazyky. Olomouc 2002.

Požadavky

aktivní účast na výuce, závěrečný test

Garant

doc. PaedDr. Hana Andrášová, Ph.D.