Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika II (KNJ / DIP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / DIP2 - Didaktika II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Poslech s porozuměním2. Komunikativní kompetence, mluvení3. Dramatická výchova4. Čtení s porozuměním5. Tvořivé psaní6. Ústní a písemné prověřování znalostí žáků7. Problematika chyby, její oprava a hodnocení, klasifikace8. Metody výuky cizího jazyka9. Didaktické hry10. Média ve výuce NJ11. Reálie, interkulturní učení12. Píseň a poezie ve výuce NJ13. Práce se žáky s LMD14. Zápočet

Získané způsobilosti

Studenti jsou schopni uplatnit své znalosti z oblasti komunikativní kompetence v praxi.

Literatura

Aktuální učebnice němčiny pro 1. stupeň ZŠ. Häusermann, U. - Piepho, H.-E.:. Aufgabenhandbuch DaF. München 1995. Heyd, G.::. Deutsch lehren, Frankfurt/Main, Diesterweg , 1990. Podrápská, K.:. Kapitoly z lingvodidaktiky německého jazyka. Liberec: TU v Liberci 2008. Janíková, V. et al.:. Methodik und Didaktik des Unterrichts Deutsch als Fremdsprache. Brno 2000. Odborné články z časopisu Cizí jazyky (nakl. Fraus); Frühes Deutsch (Goethe-Institut). Rámcový vzdělávací program pro ZŠ.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, průběžné vypracovávání zadávaných úloh, vypracování seminární práce.

Garant

doc. PaedDr. Hana Andrášová, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Hana Andrášová, Ph.D.