Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretace literárního textu (KNJ / ILT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / ILT - Interpretace literárního textu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář je orientován na práci s texty použitelnými ve výuce německého jazyka na základní škole. Studující se seznámí s knižními novinkami z oblasti beletrie.Těžištěm je analýza textů úspěšných autorů mladší generace (např. Juli Zeh, Julia Franck, Judith Hermann, Christian Kracht, Benjamin Lebert) a autorů pro děti a mládež se zřetelem k aktuálním trendům literárního a každodenního jazyka. Seminář spojuje lingvistické, literárněvědné a didaktické aspekty a studentům názorně zprostředkovává možnosti práce s literárními texty.Každý semestr se analyzují jiné aktuální texty současných mladších autorů.

Získané způsobilosti

Seminář spojuje lingvistické, literárněvědné a didaktické aspekty a studentům názorně zprostředkovává možnosti práce s literárními texty.

Literatura

KOCHER, Ursula. Literaturwissenschaft : Studium - Wissenschaft - Beruf. Berlin : Akademie Verlag, 2008. ISBN 978-3-05-004413-2. MANSBRÜGGE, Antje. Materialien und Kopiervorlagen für die Unterrichtspraxis von Markus Langner. Junge deutschsprachige Literatur. 1. Aufl., Berlin: Cornelsen Scriptor, 2005. ISBN 35-892-2053-8. FREUND, Wieland, ed. Der deutsche Roman der Gegenwart. München: Fink, 2001. ISBN 38-252-2251-9. SCHUMACHER, Eckhard. Gerade, eben, jetzt: Schreibweisen der Gegenwart. 1. Aufl. Originalausg. Frankfurt am Main: Suhrkamp, 2003. ISBN 35-181-2282-7. REICHERT, Klaus. Lesenlernen: u?ber moderne Literatur und das Menschenrecht auf Poesie. Mu?nchen: Hanser, 2006. ISBN 34-462-0773-2.

Požadavky

Referát

Garant

Dr. phil. Zdeněk Pecka