Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy interkulturní výchovy (KNJ / INT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / INT - Základy interkulturní výchovy, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Interkulturní komunikace - vymezení pojmu2. Interkulturní hermeneutika3. Interkulturní standardy4. Reálie ve výuce němčiny5. Školství6. Reálie a slovní zásoba7. Vedení interkulturního dialogu8. Reálie v učebnicích němčiny9. Reálie a internet10. Integrace reálií do výuky - podněty11. Integrace reálií do výuky - podněty12. Integrace reálií do výuky - podněty13. Integrace reálií do výuky - podněty14. Zápočet

Získané způsobilosti

Studenti budou připraveni k vedení interkulturního dialogu, vyzkouší si různé modely interakce s lidmi jiné kultury a ujasní si názory týkající se kulturní diverzity.

Literatura

Aktuální učební soubory pro výuku německého jazyka na ZŠ. Fremdsprache Deutsch. Zeitschrift für die Praxis des Deutschunterrichts. Heft 6 - Landeskunde, 1992. Kol.:. Interkulturelles Lernen durch erlebte Landeskunde. München: Goethe-Institut, 1996. Bischof, Monika - Kessling, Viola - Krechel, Rüdiger:. Landeskunde und Literaturdidaktik Fernstudieneinheit 3. Berlin: Langenscheidt, 1999. Nový, Ivan - Schroll-Machl, Sylvia:. Spolupráce přes hranice kultur. Praha: Management Press, 2005.

Požadavky

Průběžné plnění zadávaných úkolů, aktivní účast na seminářích, vypracování seminární práce.

Garant

doc. PaedDr. Hana Andrášová, Ph.D.