Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturní dějiny v praxi (KNJ / KDP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / KDP - Kulturní dějiny v praxi, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vymezení tématu projektu, odborná literatura, metodologie, zadání individuálních úkolů, na kterých budou studující pracovat2. Odborná slovní zásoba - architektura, malířství, sochařství; interaktivní seminář, práce s odborným textem (mluveným i psaným)3. Odborná slovní zásoba - architektura, malířství, sochařství; interaktivní seminář, práce s odborným textem (mluveným i psaným)4. Odborná slovní zásoba - architektura, malířství, sochařství; interaktivní seminář, práce s odborným textem (mluveným i psaným)5. Průběžné řešení projektu, diskuse o problémech, postupná prezentace výstupů; práce s odbornými texty6. Průběžné řešení projektu, diskuse o problémech, postupná prezentace výstupů; práce s odbornými texty7. Průběžné řešení projektu, diskuse o problémech, postupná prezentace výstupů; práce s odbornými texty8. Průběžné řešení projektu, diskuse o problémech, postupná prezentace výstupů; práce s odbornými texty9. Průběžné řešení projektu, diskuse o problémech, postupná prezentace výstupů; práce s odbornými texty10. Průběžné řešení projektu, diskuse o problémech, postupná prezentace výstupů; práce s odbornými texty11. Průběžné řešení projektu, diskuse o problémech, postupná prezentace výstupů; práce s odbornými texty12. Průběžné řešení projektu, diskuse o problémech, postupná prezentace výstupů; práce s odbornými texty13. Průběžné řešení projektu, diskuse o problémech, postupná prezentace výstupů; práce s odbornými texty14. Prezentace celkového výsledku projektu

Získané způsobilosti

Studující získají prakticky orientovaný přehled o dějinách umění a kulturních dějinách, výrazně si rozšíří slovní zásobu v oblasti dějin umění. Nabyté znalosti budou schopni prakticky využít (např. odborný překlad, práce turistického průvodce). Naučí se provádět systematickou rešerši, pracovat s odborným textem, specializovanými slovníky apod.

Literatura

Koch, W.:. Baustilkunde. Das große Standardwerk zur europäischen Baukunst von der Antike bis zur Gegenwart, München: Orbis-Verlag 1994. Koepf, H., überarbeitet von Binding, G.:. Bildwörterbuch der Architektur. Stuttgart: Kroener Verlag 2005. Kroupová, J.:. Česko-německý a německo-český slovník základních pojmů z dějin umění. Praha: Karolinum 1998. Dějiny českého výtvarného umění. Praha: Academia 1984 - 2007. Pijoan, J.:. Dějiny umění 1-12, Praha: Balios 1998-2002. Koch, W.:. Evropská architektura. Encyklopedie evropské architektury od antiky po současnost. Praha: Ikar 1998. literatura ke zpracovávaným projektům dle konzultace. Kejvanová, A.:. Německo-český a česko-německý stavební a architektonický slovník. Plzeň: Fraus 2001. Lässig. S., Pohl, K.:. Projekte im Fach Geschichte. Historisches Forschen und Entdecken in Schule und Hochschule. Schwalbach: Wochenschau-Verlag 2007. Herout, J.:. Slabikář návštěvníků památek. Pardubice: Tvorba 2001.

Požadavky

Průběžná účast na projektu.

Garant

Mgr. Jana Kusová, Ph.D.