Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět "Paměť"-česko-německé dějiny v Č. Buděj. (KNJ / PCB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / PCB - "Paměť"-česko-německé dějiny v Č. Buděj., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti si osvojí teoretické znalosti přípravy česko-německého projektu v následujících oblastech:plánování projektufinanční plánovánímožnosti finanční podporyorganizace pordporující česko-německou projektovou práciZároveň získají praktické zkušenosti s realizací konkrétního projektu "Paměť" v následujícíh oblastech:práce s prameny v archivechinterview s pamětníky dramatických válečných a poválečných událostíjazykové zpracování a redakce zaznamenaných vzpomínekpřekladáníredakční prácepříprava výstupní publikaceumělecké výstupypráce s veřejností

Získané způsobilosti

orientace v novodobých dějinách německy mluvících zemí

Literatura

Drützler-Heilgeist, Marthamaria, Lautenbach, Anja:. Betrifft: Projektarbeit, Bildungsverlag Eins 2009. Petráš, Jiří (editor):. Poslední týdny války, první týdny míru : sborník příspěvků z konference konané v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích 15. května 2009, Jihočeské muzeum, 2010. Gudjons, Herbert:. Handlungsorientiert lehren und lernen : Schüleraktivierung - Selbsttätigkeit - Projektarbeit, Bad Heilbrunn 2001.

Požadavky

seminární práce představující výsledky činnosti

Garant

Dr. phil. Zdeněk Pecka