Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačem podporovaná výuka (KNJ / PPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / PPV - Počítačem podporovaná výuka, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Využití počítače ve výuce NJ2. Specifické funkce textového editoru3. Specifické funkce tabulkového editoru4. Specifické funkce textového a tabulkového editoru5. Prezentace v Power Pointu6. Prezentace v Power Pointu7. Program Zarb, LingoFox8. Tvorba cvičení9. redaktion-D10. Smart board11. Interaktivní učebnice12. Profile Deutsch13. Internet ve výuce NJ14. Zápočet

Získané způsobilosti

V rámci této disciplíny se studenti naučí využívat počítač při přípravě vyučovací hodiny, tak i jako nástroj k osvojování si německého jazyka. Seznámí se se specifickými funkcemi textového a tabulkového editoru, naučí se vytvářet vlastní prezentace v Power Pointu, seznámí se s běžně dostupnými výukovými programy, naučí se pomocí programu Zarb a LingoFox vytvářet vlastní cvičení. Seznámí se s možnostmi internetu pro výuku němčiny.

Literatura

Donath, R. (Hrsg.). CD-ROM im Fremdsprachenunterricht. Stuttgart, Klett 2001. Kol. Computergestützter Fremdsprachenunerricht. Berlin/München/Wien 1989. Ogbue, Udoka. Englischstudium & Internet. Berlin, Cornelsen 1991. Fremdsprache Deutsch. Neue Medien. 2/1999. Goethe-Institut - Edition Deutsch. Niehoff, Marion. Fremdsprachenlernen mit Multimedia. Frankfurt am Main, Peter Lang 2003. Bormann, A. - Gerdzen, R. Vernetztes Lernen. Stuttgart, Klett 1998. Franců, M. Výuka jazyků na Internetu. Praha, Computer Press 2001.

Požadavky

aktivní účast na seminářích, průběžné vypracovávání zadávaných úloh, vypracování seminární práce

Garant

doc. PaedDr. Hana Andrášová, Ph.D.