Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačem podpor. výuka německého jazyka (KNJ / XPPVN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KNJ / XPPVN - Počítačem podpor. výuka německého jazyka, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Příprava na vyučovací hodinu, příprava pracovních listů pro žáky, vytváření testů. Portfolio.Využití programu Microsoft Excel pro hodnotící systém výuky; rešerše z časopisů a jiných odborných publikací.Výukové programy a jejich použití ve výuce (praktické ukázky programů z CD-ROM).Tvorba cvičení pomocí programu Zarb, Lingofox a Hot Potatoes.Práce s multimediálním programem "redaktion-D".Kritéria výběru vhodného software do výuky. Počítačové hry vhodné pro výuku němčiny.Práce se slovníky (online + CD-ROM).Výukové materiály pro cizí jazyky na Internetu a metodické zásady jejich využití.Použití Internetu při výuce. Výukové projekty za použití el. pošty a www stránek. E-learning, blended learning, podcasting, videoblog.Elektronická pošta, el. konference a jejich přínos pro komunikaci mezi učiteli.Příprava výukových materiálů - počítačové prezentace.Profile Deutsch a Společný evropský referenční rámec pro jazyky.

Získané způsobilosti

V rámci této disciplíny se studenti naučí využívat počítač jak při přípravě vyučovací hodiny, tak i jako nástroj k osvojování si německého jazyka. Seznámí se s běžně dostupnými výukovými programy, naučí se pomocí programu Zarb 4 a LingoFox vytvářet vlastní cvičení. Seznámí se s možnostmi Internetu pro výuku němčiny. Naučí se pracovat ve výukovém programu "redaktion-D", osvojí si základní principy práce v multimediální učebně, naučí se pracovat s interaktivní tabulí Smart Board, seznámí se s dalšími možnostmi práce s multimédii: e-learning, blended learning, podcasting, videoblog.

Literatura

Donath, R. (Hrsg.):. CD-ROM im Fremdsprachenunterricht. Stuttgart: Klett 2001. Kol.:. Computergestützter Fremdsprachenunerricht. Berlin/München/Wien 1989. Ogbue, U.:. Englischstudium & Internet. Berlin: Cornelsen 1991. Fremdsprache Deutsch. Neue Medien. 2/1999. Goethe-Institut - Edition Deutsch. Niehoff, M.:. Fremdsprachenlernen mit Multimedia. Frankfurt am Main: Peter Lang 2003. Andrášová, H. et al. (eds):. Sprachen lernen - interkulturelles Lernen in Schülerbegegnungen. Module zur Aus- und Fortbildung von Fremdsprachenlehrkräften. Goethe-Institut: München 2002. Bormann, A. - Gerdzen, R:. Vernetztes Lernen. Stuttgart: Klett 1998. Franců, M.:. Výuka jazyků na Internetu. Praha: Computer Press 2001.

Požadavky

Po domluvě s vyučujícím: vytvoření a prezentace výukového materiáluProkázání teoretických vědomostí a praktických dovedností z dané problematiky.

Garant

doc. PaedDr. Hana Andrášová, Ph.D.