Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální problémy pedagogiky (KPE / APPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / APPK - Aktuální problémy pedagogiky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Hledání těžiště výchovy (prezenčně)2 Co je člověk? (samostudium)3 Humanizace školy (samostudium)4 Škola a hodnoty (samostudium)5 Diferenciace vyučování (prezenčně)6 Role rodičů. (samostudium)7 Zkušenosti z USA (prezenčně)8 Vztah učitelé-rodiče (samostudium)9 Sexuální výchova (samostudium)10 Kultura školy (prezenčně)11 Komunikativní dovednosti a řešení konflit. sit. (I) (prezenčně)12 Komunikativní dovednosti (II). (samostudium)13 Volné téma (samostudium)

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni posoudit důležitost aktuálních témat veřejného diskurzu o vzdělávání v kontextu vzdělávací politiky a obecných výchovně vzdělávacích záměrů.

Literatura

Průcha, J. Alternativní školy a inovace ve vzdělávání. Portál, Praha 2002. Kučerová, S.:. Člověk - hodnoty - výchova. Prešov, ManaCon 1996. Helus, Z.:. "Humanizace školy - samozřejmost či rozporuplná výzva?" In Rozvoj národní vzdělanosti a vzdělávání učitelů v evropském kontextu. PF UK, Praha, 2001. Skalková, J.:. Humanizace výchovy a vzdělávání jako soudobý pedagogický problém. Ústí n. Labem, UJEP 1993. Kol. NEMES:. Jak měnit a rozvíjet vlastní školu? O individuálních projektech škol. Praha, STROM 1994. M. Wiedenová:. Komunikativní dovednosti a řešení konfliktních situací. TU v Liberci. L. Eger a D. Jakubíková:. Kultura školy. TU v Liberci, Liberec, 2000. Vašutová, J.. Profese učitele v českém vzdělávacím kontextu. Paido, Brno, 2004. E. Walterová:. Rozvoj národní vzdělanosti a vzdělávání učitelů v evropském kontextu. UK, 02. Kraus, B.:. Sociální aspekty výchovy. Hradec Králové, Gaudeamus 1998. J. Horák et al.:. Výchovné problémy současné školy. TU v Liberci, Liberec, 2001. Prokop, J.:. "Vztah učitelé - rodiče." In Prokop, J., Školní socializace. FP TUL, Liberec, 2001.

Požadavky

Aktivní účast ve výuce: tj.. hlavně účast na diskuzích V průběhu kurzu vykoná každý student seminární aktivitu ve dvojici.18h samostudia

Garant

Mgr. Margareta Garabiková Pártlová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Margareta Garabiková Pártlová, Ph.D.