Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná psychologie (KPE / APSK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / APSK - Aplikovaná psychologie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

problémové chování v MŠsociální vztahy ve třídětýmová spolupráce,komunikace s rodiči,téma autority,zvládání klinické náročnosti učitelství,základy krizové intervencesexuální výchova v předškolním věku(zastoupení témat je dáno požadavky studentů vzhledem k jejich zkušenostem z praxe)

Získané způsobilosti

Cílem semináře jsou tyto kompetence: schopnost aplikace získaných vědomostí na běžné životní situace a aktuální problémy, kritický přístup k překládaným postupům, využití aktivní reflexe a rozboru vlastní práce.

Literatura

Hennig,C, Keller, G.:. Antistresový program pro učitele. - Praha : Portál, 1996. - 99 s. ISBN 80-7178-093-6. Vodáčková D. a kol.:. Krizová intervence, Portál, Praha 2002. Mertin, V.:. Na co se často ptáte. Praha : Scientia, 2004. - 178 s. ISBN 80-7183-316-9. Sheedyová-Kurcinková M.:. Problémové dítě v rodině a škole Praha : Portál, 1998. - 284 s. ISBN 80-7178-174-6. Hermochová , S.:. Teambuilding. Grada, Praha 2005. Havlík, R.:. Učitelské povolání pohledem sociálních věd, PedF UK, Praha 1998. Hayesová:. Základy sociální psychologie, Portál, Praha 1998.

Požadavky

" Aktivní účast" Závěrečná reflexe

Garant

PhDr. Jitka Šebová Šafaříková