Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář aplikované psychologie (KPE / APSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / APSP - Seminář aplikované psychologie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

práce se šikanou (2 semináře)základy krizové intervenceaplikace poznatků sociální psychologie při práci se skupinovou dynamikou třídy a pedagogického sboru,týmová spolupráce,komunikace s rodiči (2 semináře)téma autority,zvládání klinické náročnosti učitelství,využití poznatků z psychologie osobnosti a vývojové psychologie např. na tématu motivace či hodnocení žáků (2 semináře)genderová otázka ve škole(zastoupení témat je dáno požadavky studentů vzhledem k jejich zkušenostem z praxe, součástí kurzu je úvodní seminář, kde studenti volí témata, dále pak závěrečný hodnotící seminář).

Získané způsobilosti

Cílem semináře jsou tyto kompetence: schopnost aplikace získaných vědomostí na běžné životní situace a aktuální problémy, kritický přístup k překládaným postupům, využití aktivní reflexe a rozboru vlastní práce.

Literatura

Slaměník, I., Výrost, aJ., Komárková. R. (Eds.). Aplikovaná sociální psychologie III., Grada, Praha 2001. Kolář, M.:. Bolest šikanování, Portál, Praha 2001. Slavík, J.:. Hodnocení v současné škole, Portál, Praha 1999. Vodáčková D. a kol.:. Krizová intervence, Portál, Praha 2002. Hermochová , S.:. Teambuilding. Grada, Praha 2005. Havlík, R.:. Učitelské povolání pohledem sociálních věd, PedF UK, Praha 1998. Hayesová:. Základy sociální psychologie, Portál, Praha 1998.

Požadavky

" Aktivní účast" Vedení diskuze o jednom z témat" Závěrečná reflexe

Garant

doc. Mgr. Jiří Jošt, CSc.