Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Altern.přístupy k výuce-Filos. pro děti (KPE / APVZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / APVZ - Altern.přístupy k výuce-Filos. pro děti, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Úvod2 Proč alternativní hnutí?3 Rodiče a škola4. Freinetova pedagogika5. Waldorfská škola, antropology6. Waldorfská škola - Praxe7. Montessoriovská škola8. Daltonský plán9. Jenská škola10. Program podpory zdraví ve škole11. Program podpory zdraví ve škole12 Program podpory zdraví ve škole13 Volné téma14 Zápočet

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni zaujmout autentické stanovisko k otázkám, jako např. je žádoucí aby si tradiční pedagogika (např. převaha frontální výuky, chápání učitele jako nesporné autority v rámci reprodukce vědomostí a poznatků, které jsou chápány pozitivisticky a neproblematicky, atp.) zachovala i nadále vedoucí postavení v rámci veřejného školství, či aby byl tradiční přístup nahrazen pluralitním systémem podporujícím inovaci, originalitu, rozdílnost, a kreativitu pedagogických přístupů, i když pod sjednocujícím programem národního kurikula.

Literatura

Průcha, J.:. Alternativní školy. 1996. Singule, F.:. Současné pedagogické směry a jejich psychologické souvislosti. 1992. Fisher, R.:. Učíme děti myslet a učit se. 1997.

Požadavky

1. Účast na seminářích 2. Aktivita na vybranou alternativu 3. Seminární práce na vybrané téma

Garant

Mgr. Jiří Trunda

Vyučující

Mgr. Jiří TrundaPhDr. Iva Žlábková, Ph.D.