Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza pedagogických situací (KPE / ASIBZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / ASIBZ - Analýza pedagogických situací, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozbor konkrétních pedagogických situací

Získané způsobilosti

Schopnost identifikace a rozšíření vlastních pohledů na dění v pedagogických situacích, rozvoj sebereflexe, rozšíření možností reagování a podpora konstruktivních procesů v pozici pedagoga. Zvýšení pocitů jistoty a sebejistoty při práci pedagoga v komplexních a nestabilních sociálních situacích ve škole.

Literatura

Korthagen, F.:. Jak spojit praxi s teorií: Didaktika realistického vzdělávání učitelů. Brno: Paido. 2011. Spilková, V. & Tomková, A. et al.:. Kvalita učitele a profesní standard. Praha: UK v Praze. 2010. Píšová, M. & Duschinská, K. et al.:. Mentoring v učitelství. Praha: UK v Praze. 2011. Dytrtová, R. & Krhutová, M.:. Učitel. Příprava na profesi. Praha: Grada. 2009. Spilková, V. & Vašutová, J. et al.:. Učitelská profese v měnících se požadavcích na vzdělávání. Praha: UK v Praze. 2008.

Požadavky

Aktivní účast (prezentace) a prezence na kurzu, závěrečná písemná sebereflexe.

Garant

PhDr. Filip Abramčuk, Ph.D.prof. PaedDr. Iva Stuchlíková, CSc.PhDr. Iva Žlábková, Ph.D.